Logo DB Mobil
search
side-menu
servicii de calitate

Scaunul de birou, relaxare sau o grija in plus?

23 Mai 2016

Studiile au aratat ca o persoana a carei activitate se desfasoara intr-un birou petrece in medie 85 500 de ore stand pe scaun. Asta inseamna mai mult de 9 ani din viata! De aceea trebuie sa ne gandim bine atunci cand achizitionam un scaun de birou. Daca alegem varianta cea mai ieftina sau ceea ce este pus la dispozitie de catre angajator e aproape sigur ca vom avea nevoie de serviciile unui kinetoterapeut.

8

Noi oamenii am fost creati pentru a ne misca, nu pentru a sta nemiscati o zi intreaga. In cazul in care nu aveti de ales asigurati-va ca scaunul dumneavoastra este un scaun ergonomic, confortabil si ajustabil.

 5516

Cumparand cel mai ieftin sau cel mai “frumos” scaun pentru birou va riscati sanatatea. In majoritatea cazurilor oamenii cheltuiesc mult mai multi bani pe biroul in sine decat pe scaun, cand de fapt scaunul ar trebui sa fie cel mai important. Ideal ar fi ca acesta sa diminueze cat mai mult cu putinta efectul negativ al statului jos. Chiar daca angajatorul nu va pune la dispozitie un scaun bun, luati in considerare varianta de-al achizitiona din resurse proprii. Ar fi o investitie in sanatatea dumneavoastra. Totusi sa nu uitam ca un scaun excelent nu este rezolvarea oricarei probleme asociata cu statul jos, dar impreuna cu o pozitie corecta, miscare regulata, poate face minuni.

14

Marea majoritate a oamenilor isi dau ochiii peste cap cand aud pretul unui scaun de birou. Ce stie sa faca de banii aceia?

La o prima vedere pretul pare mare, dar daca facem un calcul simplu ne dam seama ca nu-i chiar asa. Spre exemplu daca achizitionati un scaun de 3000 lei pe care il folositi in medie 40 de ore pe saptamana, 50 de saptamani intr-un an, timp de 10 ani, adica 20 000 ore in total, inseamna ca platiti 0.15 lei pe ora. Sau mai bine spus 1.2 lei pe zi. Acum faceti o comparatie cu pretul cafelei zilnice… Cu siguranta ar fi o investitie buna.

Beneficiile unui scaun de calitate sunt nenumarate. Nu doar ca iti protejeaza spatele de efectele negative, dar ajuta si la mentinearea unei bune circulatii sangvine ceea ce va va face mai productiv. Tot studiile au aratat ca productivitatea creste atunci cand ne simtim confortabil si fara durere, prin urmare poate fi o unealta de negociere atunci cand seful crede ca pretul primeaza.

23        17         19

Atunci cand alegem scaunul de birou trebuie sa tinem cont de urmatoarele lucruri:

·         Ajustabilitatea. Aproape toate sunt ajustabile intr-o oarecare masura, dar e nevoie de mai mult decat reglajul in inaltime sau reglajul bratelor. Ideal ar fi sa aiba un minim de 5 poziti de ajustare, unele ajungand pana la 14 pozitii diferite. Poate suna complicat sa-i gasesti pozitia perfecta, dar va asigur ca spatele va va multumi pentru asta.

·         Suportul lombar trebuie sa fie ajustabil. Sciatica e o boala fara leac. Un scaun decent va avea suport lombar, un scaun excelent va avea suport lombar ce poate fi ajustat conform curburii proprie corpului dumneavoastra. Daca partea inferioara a spatelui incepe sa doara dupa cateva ore de stat jos inseamna ca ajustarea nu a fost facuta corect.

·         Daca stati la mijlocul biroului si trebuie sa va miscati ca sa ajungeti la extremitati aveti nevoie de scaun cu roti. Baza trebuie sa fie solida ca sa alunecati usor pe pardoseala. Exista roti pentru parchet sau covoare.

                                                      10 

·         La fel de important ca rotile este ca scaunul sa se roteasca, daca nu face asta atunci aceasta sarcina revine corpului dumneavoastra ceea ce poate cauza oboseala si tensiune musculara.

·         Materialul din care este facut conteaza. Marea majoritate sunt facute din materiale sintetice care fac corpul sa transpire, ceea ce ar fi o problema majora. Un material de noua generatie, care lasa corpul sa respire dar si ajuta la reglarea temperaturii acestuia este mesh-ul. Suplimentar mesh-ul are si proprietatea de-a distribui greutatea pe toata suprafata scaunului, lucru foarte avantajos de-a lungul unei zile.

Scaune tapitate si scaune din piele - foarte aspectoase, dar nu sunt ideale pentru a sta in ele o perioada lunga de timp.

   15 1         concept  20

·         Scaunul trebuie sa vina ca o manusa, fara nici cel mai mic discomfort, ca si cum tocmai ati stat pe un norisor si nu mai vreti sa reveniti in picioare.

5 trucuri pentru o ajustare perfecta:

1.      Inaltimea optima: Cand stati drept in scaun picioarele trebuie sa se aseze cu toata talpa pe podea. Coapsele trebuie sa fie perpendiculare cu calcaiele.

2.      Adancimea optima: Intre marginea scaunului si spatele genunchiului trebuie sa existe o distanta de 2-3 degete.

3.     Suportul lombar trebuie sa urmeze curbura naturala a spatelui dumneavoastra. Testati mai multe pozitii pana o gasiti pe cea potrivita.

4.     Suportul pentru brate nu trebuie sa fie mai inalt decat pozitia naturala a corpului.

5.     Daca aveti tetiera, desi nu este o necesitate, aceasta trebuie sa atinga baza capului oferind o sustinere confortabila.

In concluzie nu exista piesa de mobilier mai importanta intr-un birou decat scaunul pe care va petreceti o zi intreaga. Este o investitie asa ca alegeti intelept si nu va grabiti. Binenteles nu uitati ca nici un scaun din lume n-a fost gandit pentru a sta in el 24 de ore. Ridicati-va la intervale regulate si plimbati-va putin!

7

 

Galerie foto

 • 1
 • 2
 • 3
 • concept
 • 4
 • 5
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21

UniCredit

Credit online

Credit

Vrei sa cumperi mai ieftin?

Devino membru DB Discount!

Discount

Esti clientul nostru?

Intra in concurs!

Premii